Ingsun Digdoyo – Geguritan oleh Queenisha Luna Kirana

Ingsun Digdoyo

 

#Astungkoro sidham sekaring bawono langgeng

 

Segoro lintang sumebar wonten tlatar langit

Condro sumunar hamadangi trenyuh sak jroning ati

Mongsone hurip kadang dipujo kadang diuji

 

Piweling menungso ingkang katah lepat

Kuwoso Gusti tansah sinerat

Sastro Jendro dados pangruwat

Mugi ingsun sansoyo kuwat

 

Pinayungan nugroho yekti

Dadi sejatining menungso, menungso sejati

 

Sirno ilang nisto lan murko

Dadiyo Manungso digdoyo

Manjing ing rogo

Manjing ing roso

 

Titah hurip tansah ayem

Hurip tansah tentrem

 

#Rahayu… Rahayu… Rahayu … Sagung Dumadi

Tinggalkan Balasan